Sportmassage - Gerrie-SportFit

Sport- Massagetherapeut
Parkinson BoXing
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sportmassage


Sportmassage

Waarom Sportmassage:
Volgens de stastieken van het CBS (zie afbeelding onderaan) zijn er in Nederland een groot aantal sportsers die hun sportieve hobby uitvoeren en met spijt te laat zijn om hun blessure te laten behandelen.

Helaas komt het met regelmaat voor dat sporters zich blesseren. Als sportmasseur wil ik u graag helpen te herstellen en opbouwen naar uw oude niveau of hoger.
Ik wil u als sportmasseur uitnodigen om uw lichaam gezond te houden, preventief blessures te voorkomen en dat u mogelijk voor lange periode NIET kunt sporten.

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het onderhouden van de conditie van de spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren  en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Regelmatige massage draagt bij tot hogere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door, ook kunnen voorstadia van mogelijk blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

Naast het inzetten van sportmassage bij blessures kan deze massage ook voorafgaand aan het sporten worden toegepast om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben, maar vervangt niet de juiste warming up! Na een prestatie zitten de spieren vaak vol afvalstoffen, het lichaam moet hiervan herstellen en een sederende massage kan een goede bijdrage leveren aan dat herstel.

Verder kan sportmassage helpen het lichaam in conditie te houden tijdens perioden met minder beweging dan normaal. Te denken valt aan een trainingsstop of vakantie. Sportmassage mag nooit worden toegepast (de eerste dagen / weken) na een spierscheur, bij een ontsteking of wond van de huid, of als iemand koorts heeft.


Gerrie Gerrits
Hoogland 10, 6651 SB Druten
Mob: 06-11188816
Mail: info@gerriegerrits.com
KVK: 68098839
BTW: NL164751002B01


     
© 2024 | Gerrie-SportFit
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu